דילוג לתוכן

קשרי כנסת וממשל | הקשר שלך ללב העשייה

חזרה

נוהל מס׳ 4: ממשרד הרווחה והביטחון החברתי - אל הכנסת

כדי לסייע לכנסת למלא את תפקידיה השונים, מתבקש משרד הרווחה והביטחון החברתי לספק מידע לגורמי המחקר והתיאום של הכנסת. איכות המענה תלויה בכם!

יחידת קשרי כנסת וממשל היא הגורם המקשר בין משרד הרווחה והביטחון החברתי לבין הכנסת. תפקידה לתת מענה לבקשות המופנות למשרד ממרכז המחקר והמידע של הכנסת.

   ממ"מ, נעים להכיר!

מרכז המחקר והמידע של הכנסת (הממ"מ) מספק לכנסת ולחברי הכנסת מסמכי מחקר, נתונים וחומרי רקע. הממ"מ מסייע לכנסת בשלושת תפקידיה: חקיקה, העלאת נושאים על סדר-היום הציבורי ופיקוח על עבודת הממשלה. במסמכי הממ"מ מובאים בין השאר ניתוח של פעילות הממשלה וביקורת על הנתונים שהכנסת מציגה, בדיקת יישום של חקיקה, אומדני עלות וניתוחים תקציביים וסקירות בין-לאומיות של הנעשה במדינות אחרות ובמחקר האקדמי. 

דרוש שיתוף פעולה

פרקי הזמן הניתנים על ידי הממ"מ להכנת תשובות הם קצובים ולעתים קצרים ביותר. הכנת מסמכים שכוללת מענים לסעיפים רבים והפקת נתונים סטטיסטיים, יכולה ליצור עומס והכבדה על מהלך העבודה השוטפת. ללא שיתוף פעולה כנדרש, עלול להיגרם נזק תדמיתי למשרד מול הכנסת ומול ועדותיה. זאת הסיבה שההתגייסות ושיתוף הפעולה שלכם חשובים כל כך. 

 

 

   סדרי העבודה

1 ביחידת קשרי כנסת וממשל מתקבלת בקשה להעברת נתונים מהממ"מ.

2

 

היחידה מעבירה את הפניה להתייחסות גורמי המקצוע הרלוונטיים.

3

 

גורמי המקצוע מתבקשים לענות על כל הסעיפים הנשאלים בבקשת המידע, ללא יוצא מן הכלל. במקרים של היעדר נתונים ותשובות – יש לציין ולהסביר את הסיבה בגוף התשובה. את התשובה יש להעביר על גבי פורמט ייעודי של יחידת קשרי כנסת וממשל. יש להקפיד על העברת מענה תוך שבועיים ו/או בהתאם ללו״ז הנדרש, על מנת לעמוד בתאריכי היעד שקבעה יחידת הממ״מ הכנסת.

 

​​4

אם נדרשים נתונים ממספר אגפים/שירותים של אותו מינהל/אגף, על המנהל/ת האגף להעביר תשובה מתוכללת ואחידה לאחר שזו אושרה על ידי ראש מינהל או מנהל/ת האגף.

5

 

יחידת קשרי כנסת וממשל עורכת את התשובה שהתקבלה והמסמך מועבר לאישור המנכ"ל/ית, טרם הפצתו לממ"מ.

6 לאחר אישור לשכת המנכ״ל/ית, יחידת קשרי כנסת וממשל מפיצה את המענה לממ״מ ומכתבת על המענה הסופי את לשכת מנכ״ל/ית ודוברות. 

 

 שימו לב:

  • על מנת למנוע פרסום מידע רגיש העלול לגרום נזק תדמיתי למשרד, מענה בנושאים רגישים/מהותיים לעבודת המשרד יובא לעיון הדוברות.
  • אין להעביר נתונים ומענים ישירות לכנסת. במקרה של פנייה ישירה מהממ"מ לגורם מקצועי במשרד, יש להפנות את הפונים ליחידת קשרי כנסת וממשל. 

     

הידעת? 

במסגרת דיוני הוועדה על הצעות חוק פרטיות שעלותן היא חמישה מיליון ש״ח ומעלה, יציג הממ"מ הערכה תקציבית משלו לטובת חברי הוועדה, במטרה למנוע הסמכות בלעדית על משרד האוצר בכל הנושא הקשור לתקצוב של חקיקה.
דוגמה לכך היא הצעת החוק בנוגע לתיקון אמות המידה לזכאות למעונות יום שיקומיים (הוועדה לזכויות הילד, 2005): משרד האוצר טען שעלות החוק היא 7 מיליון ש"ח לפחות, ואילו הממ"מ טען שעלותו 4.9 מיליון ש״ח בלבד (עמדתו של הממ"מ התקבלה)

 

*כיתוב מסך ראשי: 
הממ״מ הוקם בשנת 2000 ונכתבו בו מאז כ-7,000 מסמכים!
מידי שנה מופנות אל המרכז כ-500 בקשות ונכתבים בו כ-300 מחקרים. 

סימנייה